recept: Notenkrans
Notenkrans
Dit is een heerlijke notencake. Begin je met het maken van de vulling.
Ingrediënten:
VULLING: 200gr gemaken noten, 100gr bloemsuiker, 4 druppels amandelaroma, 2 eiwitten, 1/2 eidooier, 2 soeplepels water, om te bestrijken 1/2 dooier en 1 soeplepel melk.
Alle ingrediënten goed mengen met zo veel water als nodig om een glad mengsel te bekomen.
DEEG: 150gr kwark, 3 sl melk, 1 eidooier, 6sl olie, 80gr suiker, beetje citroensap, 1 zakje vanillesuiker, snuifje zout, 300gr bloem, 1 zakje bakpoeder
Meng de kwark, melk, dooier, olie, suiker, citroensap, vanillesuiker en zout. Voeg bij het kwarkmengsel de helft van de bloem en meng goed. Voeg nu de rest van de bloem erbij.
Rol het deeg uit in een rechthoek van 35x45cm. Verdeel hierover de vulling en rol het deeg op. Leg het in een kransvorm of op een beboterde bakplaat. Meng het eigeel met de melk en bestrijk hiermee de krans.
Snij met een mes in stervorm ongeveer 1/2cm in de buitenste laag van het deeg en druk de punten iets naar boven.
Bak de cake onderaan de oven goudbruin op 180° C in ongeveer 30 à 40 minuten.
terug naar startpagina